måndag, juli 31, 2006

Fest-i-val

Var i lördags och kollade in Maud på Klintagården, Köpingsvik. Missionskyrkan hade hela förra veckan partiledarna på plats varsin kväll för utfrågning. Det var skoj att lyssna på en lysande Maud och träffa en massa taggade centerpartister! Fick även ett kort på Maud ihop med Anton så nu blir morfar stolt : ) Det komiska var att när Mattias skulle fota dem så började det plötsligt blixtra som bara den, då var det Aftonbladet och Expressen som passade på att ta kort. Men det är klart när en sån kändis som Anton är på plats så passar man på!


Själva utfrågningen var ganska snäll. Hade varit bra med lite tuffare frågor. Men stilen på dessa utfrågningar är väl snarare samtal än att ställa mot väggen. Debatt lär det bli mer av framåt.

På torsdag bär det iväg till Stockholm på Centerpartiets valkonvent, ska bli riktigt kul!

torsdag, juli 20, 2006

Vykort ute

Igår var jag o Karolina + Anton ute o delade de sista vykorten på vårt område. Det är en sommarhälsning från Centerpartiet i Nybro så man vill ju gärna få ut dem innan/under sommaren... Vi hade några trappuppgångar kvar som inte blivit av att dela i, men igår tog vi tag i det. En sprang i trapporna och den andra underhöll Anton som verkligen var på bushumör. Sedan följde vi med upp till Karolina o babblade en stund, trevligt!

Idag ska Anton och jag hälsa på en liten kille som är lika gammal som A, och hans mamma, ska bli kul. Sedan bär det iväg till Karlshamn för att hälsa på Mattias, det är Östersjöfestival där nere!

onsdag, juli 19, 2006

Sifferdebatten

Skrev just klart en text till Nybro Tidning som kommer här!

Sifferdebatten

Att förnya välfärden var Maud Olofssons budskap under Almedalsveckan. Attacken mot Göran Persson med samarbetspartners var tuff - arbetslösheten har ökat, välfärden urholkats och miljön försämrats under hans regeringstid. Och visst är det en dyster bild som målas upp av dagens Sverige: 150 000 unga är arbetslösa. Var femte familj tvingades söka socialbidrag förra året. En miljon människor går inte till jobbet trots att det är högkonjunktur. Sverige har fler förtidspensionärer än företagare.

Trots allt detta så anser vänsterkartellen att vi lever i den bästa av världar. Att ungdomsarbetslösheten inte är något stort problem, inte heller utslagningen och den låga andelen företagare.

Göran Persson å andra sidan fokuserar som vanligt på bidragssystemen när han talar välfärd. Han skräms med att en borgerlig valseger kommer att drabba arbetslösa, sjuka och förtidspensionärer. Att skrämmas med högerspöket är beprövad socialdemokratisk retorik som tydligen ses som bästa väg för att klamra sig fast vid makten.

Välfärden kommer att debatteras flitigt under valrörelsen. Risken är att det kommer fastna i en diskussion om siffror och procentsatser, där den ena sidan säger att så många står utanför, medan den andra sidan säger si. Och däremellan glöms det viktiga bort – människorna som debatten handlar om och som Maud beskrev i sitt Almedalstal.
Persson har nu varit statsminister i mer än ett decennium och hans parti har haft makten 65 av de senaste 74 åren. Och det verkar faktiskt som att man har slagit sig till ro. Persson och hans kumpaner verkar vilja lyfta det som fungerar, blunda för det som är dåligt och förlita sig på högerspöket i debatten. Ska bli intressant att se om det verkligen räcker till den här valrörelsen.

tisdag, juli 04, 2006

Almedalen

Almedalen - hur mycket mer sommar kan det bli i politiken? Får erkänna att jag längtar lite dit när jag hör på nyheterna och läser bloggar från folk som är mitt i händelsernas centrum. CUF har passat på att släppa sin kampanj http://www.botasverige.nu/ Kul kampanjidé!

Alliansen fortsätter att visa på enighet och har idag gått ut i gemensamt ställningstagande för avskaffande av fastighetsskatten kolla här. Heja, heja!

Hittade denna roliga länk hos Marie Wickberg. Ja vad ska man säga, det var inte bättre förr?

Men det är tack och lov sommar här också, har varit på Öland idag med ett gäng vänner, sol och bad för hela slanten, jättehärligt! tack för att jag o Anton fick följa med Fridus!

Imorgon ska A vara hos moster på förmiddagen och jag ska jobba. Sedan blir det picnic i Pålavik för första gången i sommar, mysigt ställe där vi brukar hamna rätt ofta på sommaren. Ligger vid en insjö i Orrefors för den som inte är från trakterna. Funderade idag på vad jag föredrar hav eller sjö? Kom fram till att det nog är havet, men sjöar har verkligen sin charm de också!