onsdag, augusti 30, 2006

En länk

Här kan ni läsa artikeln om mig från måndagens Östra Småland

Bäverdiplom utdelat

Ni kommer ihåg tjejen som jag skrev om för någon vecka sedan, som inte fick gå starta-eget-kursen för att hon var tvungen att gå arbetslös 6 månader först? sedan kom hon in på kursen när hon ringde arbetsförmedlingen i Kalmar istället för Nybro och ikväll har hon slagit upp portarna för MrSHE i Nybro!

Igår var Anders Åkesson och jag där o delade ut ett diplom till Sofi och så fick hon en bäver som symbol för att vi behöver fler ivriga bävrar som hon istället för matade fågelungar. Det blev en artikel i Östra Småland som tyvärr inte finns på nätet och så var Nybro Tidning där så håll utkik på fredag!

måndag, augusti 21, 2006

Tvätta de svarta jobben vita

En snabb rapport från helgen som gått! på lördagen hade vi torgmöte i Nybro på temat tvätta de svarta jobben vita. Det var förstås hushållsnära tjänster som det syftades på, vi hade en omröstning och ja till RUT-avdrag vann (väldigt vetenskapligt underbyggt förstås, man fick lägga en kula i en ja eller nej-burk ; )

Duktiga människor har satt upp valaffisher runt om i kommunen och tyvärr missade jag logdansen som (c) i Hälleberga ordnade i lördags.

Vi har varit på trevligt dop för söta L i helgen. I Flemmingelands kapell där jag firat många skolavslutningar och också varit på julotta ett antal gånger. Så var vi på kräftskiva i lördags kväll hos Maria och Jenny, tack för en kul fest!

I söndags jobbade jag, det var familjedag på Öppna förskolan och folk fick anmäla sig till föräldrautbildningen COPE, över 50 anmälningar fick vi in, hur bra som helst!!!

måndag, augusti 14, 2006

Lyssna på mig!

I tisdags blev jag intervjuad av Radio Kalmar om min personalvalskampanj, ni kan lyssna på inslaget här. Gör ni det så får ni reda på om jag räknar med att ta över efter Stig Davidson som kommunalråd i Nybro eller inte ; )

söndag, augusti 13, 2006

Bröllop, vakna nätter och förkylning

I helgen har hela familjen Helmersson/Hågestad varit förkylda. Mattias mest, sen Anton och jag har nog klarat mig bäst (eller har det med kopplingen män-förkylning att göra, att jag klarat mig bäst alltså, hmm). Anton har varit vaken otroligt mycket hela denna veckan, hoppas att det varit pga förkylningen och att det nu rättar till sig. Missade torgmötet i lördags eftersom A varit vaken en gång i timmen under natten med hög feber. Var bjudna på bröllop hos K & I på lördagskvällen, och eftersom det inte var läge att ta med en sjuk A dit så kom underbara moster och morbror hit för att ta hand om honom, tack för det!!!! M och jag var alltså på bröllop, jättetrevligt och vackert!!! Idag har vi mest lullat runt, jag har jobbat nu på kvällen.

torsdag, augusti 10, 2006

När ska det börja löna sig att vara företagsam?

Skulle ta en tupplur hade jag tänkt nu när A sover, han har varit vaken en gång i timmen i natt, men så läste jag Barometern och blev så arg att jag inte kunde koppla av, anledningen denna artikeln. Så nu har jag skrivit ett pressmeddelande om det hela:

När ska det börja löna sig att vara företagsam?

- Det ska inte löna sig att vara företagsam. Det är den bilden s-regeringen vill förmedla till unga, ambitiösa nyföretagare. Frustrerande, säger Karina Helmersson, Nybro, riksdagskandidat (c).

I dagens Barometern kan man på Nybrosidan läsa om Sofi Sjöström som ville starta eget, men ingen hjälp fick av arbetsförmedlingen i Nybro. Starta eget kurs får man gå först om man varit arbetslös i sex månader var beskedet. Reglerna säger att man ska vara arbetslös för att gå arbetsförmedlingens utbildning och man ska även först prövas mot den lokala arbetsmarknaden.

- Vad är det här för stelbenta regler?!! Finns det människor som vill vara med och bidra till välfärden istället för att gå på a-kassa ska det uppmuntras istället för motarbetas, säger Karina Helmersson. Förtagande som sysselsättning ska vara lika naturligt som anställning. Att i första hand behöva söka vanliga jobb när man har en förtagsidé uppmuntrar inte direkt folk till att våga ta initiativ och starta eget.

Centerpartiet vill se ett företagsamt Sverige med många småföretagare, god tillgång på riskkapital och låga administrativa kostnader. Det blir möjligt med en liten byråkrati och med serviceinriktade myndigheter. Sverige ska vara ett land där var och en tar ansvar för sitt eget liv och där statens roll består i att göra detta möjligt.

- Ska det börja löna sig att vara företagsam behövs det ett regimskifte med en borgerlig regering. Sofi och alla andra som kämpar på i motvind i socialdemokraternas Sverige tycker jag är beundransvärda, avslutar Karina Helmersson.

onsdag, augusti 09, 2006

Länsturné

Igår var vi runt i länet och presenterade Centerpartiets länsprogram, resultatet ser ni här:
Västervikstidningen, Östra Småland, Radio Kalmar, också Vimmerby Tidning och Barometern gjorde grejer, men de har jag inte lyckats hitta på nätet.

Ingegerd, Sven-Göte och jag hann oxå med ett företagsbesök på ZIWA i Färjestaden, mycket intressant.

Rapport från valkonventet och Pride kommer snart, ska bara fixa till lite bilder först : )

tisdag, augusti 01, 2006

Tryggare kan alla vara

Ingegerd, Camilla och jag hade en debattartikel i Nybro Tidning, Västerviks tidning mfl i förra veckan:

Visst känns det gott med en varm hand i din? Den kan vara liten eller fårad av ålder. Ändå är känslan i den trygghet som du ger och får. Människan är grunden för vår trygghet, att vi finns och lever i ett sammanhang, att vi är sedda och behövda. För tryggare kan alla vara. Allt börjar hos dig. Det är du och din familj som hemma vid köksbordet ska bestämma om din närmaste trygghet. Det är där de stora och små inköpen bestäms, det är där framtidsplanerna på kort och lång sikt görs upp. Det är vid köksbordet du formar ditt trygga liv. Centerpartiet vill att du ska kunna bestämma mer över hur du vill leva ditt liv. Du ska kunna göra dina egna val och det är politikerna i kommunen, landstinget eller riksdagen som ska se till att det finns alternativ och att dina val inte sker på bekostnad av någon annan. Det ligger en trygghet i att kunna forma sin vardag och sin framtid tryggare. Hela artikeln kan ni läsa här