torsdag, oktober 30, 2008

Me&I

Tisdagen den 9 december kl 18.30 är alla som vill välkomna till mig på Me&I-party. Ett tips kan vara att julklappshandla då, för varorna hinner komma innan jul. Bra va? Ta gärna med er far- och morföräldrar, så kan ju de också passa på att handla julklappar. Och ni kan peka ut snygga kläder. Smart eller hur?

Höstförkylning

Det är snuvigt här på Kantavägen. I alla fall jag och Axel är förkylda. Träligt. Men när Axel somnade förut så la jag mig på soffan en stund. Alldeles mörkt ute (eftersom det verkligen är höstrusk idag), mysig brasa i kaminen och så kommer Sally och lägger sig hos mig och spinner. Höstmys!

tisdag, oktober 28, 2008

Rid- och cykelleden Orrefors-Nybro

Igår på kommunfullmäktige svarade Markus Lund (s) på min interpellation ang cykel- och ridled mellan Orrefors och Nybro. Frågan ska nu utredas ytterligare var beskedet, både med hänsyn till att få en bra lösning och pga kostnaderna. Nu räcker det tydligen inte ens med 900 000 kr för att få sträckan i ordning, senaste siffran är 1,6 miljoner (!).

Här ser ni interpellationen jag ställt och som jag alltså fick svar på igår:
Interpellation till kommunstyrelsens ordförande

Ridleden Orrefors-Nybro

Den gamla banvallen mellan Orrefors och Nybro ska asfalteras 2008 enligt beslut i kommunfullmäktige. Det är positivt för kommunen att det finns cykel och ridleder, men frågan är om asfaltering av densamma verkligen är nödvändig? Halva banvallen ska asfalteras för cyklisterna och den andra halvan kommer förbli grusyta vilket är bättre för hästarnas hovar.

Som vi vet har inte Nybro kommun någon gynnsam ekonomisk situation. Majoriteten har slagit på stort när det gäller investeringar, men varit sämre på att hålla i skattepengarna och ge oss en bra service i barnomsorg, skola och äldreomsorg.

Centerpartiet har tidigare ifrågasatt beslutet att lägga stora resurser – närmare bestämt 900 000 kr på asfaltering. Vi är fortfarande kritiska och ifrågasätter om detta är en bra investering i tider då kommunen måste genomföra stora besparingar.

Vi vet också att investeringarna i vår kommun nästan uteslutande görs i Nybro tätort. Det skulle vara intressant att få del av vad invånarna i Orrefors, Gullaskruv, Målerås, Flygsfors och Gadderås med omnejd helst skulle vilja göra med nästan en miljon kronor. Måhända är man mer intresserad av en bra skola och barnomsorg, upprustade lekplatser eller cykelbanor i orterna?

Vi vill därför ställa följande frågor till Markus Lund:
Är du beredd att ompröva beslutet att satsa 900 000 kr på asfaltering av cykel- och ridleden och istället satsa detta på områden i kommunen som är i större behov av resurser?
Har satsningen på asfaltering av cykel- och ridleden diskuterats med de boende i Orrefors och närliggande orter?

Nybro den 24 september 2008

Karina Helmersson
Centerpartiet

lördag, oktober 25, 2008

Härliga höstbilder

Lägger över lite viktiga saker på mitt usb-minne eftersom vi ska formatera om hårddisken på denna sega dator. Passade på att lägga över lite bilder samtidigt, visst är hösten härlig!


Hilda och Anton i potatislandet i Brixslät.

torsdag, oktober 23, 2008

Bloggtips!

Elin Gruvhagen, sambo till min kusin Mats bloggar på Tidningen Hennes.

tisdag, oktober 21, 2008

Dop

Titta vilken söt kille som döptes i söndags! Tack till alla som var med!