lördag, augusti 04, 2007

Recepttips av HG

Efter en dag in solen på Eriksöre krävs ju nästan en god middag som avslutning på dagen. Tja, det behöver ju inte vara avslutning på dagen men det tog lite tid för mig att göra iordning det så det blev i alla fall läggdags time för Anton då maten var färdig. Han var så trött så han somnade innan han drack välling! Och jag lovar... det var inte sömnmedel i maten, här kommer receptet:
Kycklingfilé med pressad potatis och svamsås
Stek kycklingen. Skär skivor av den genom att dela fileérna på bredden. Stek skivorna på vardera sidan i olja och krydda med grillkrydda.

Potatisen kokar man, pressar den, slänger i lite mjölk och smör efter tycke.

Svampsåsen
Mörka champinjoner (ca 10 st)
4-5 dl turkiskt yogurt
varma koppen champinjonsoppa
svartpeppar
smör

Hacka champinjoner (helst mörka) i små, små bitar. stek dem i smör. Häll över den turkiska yogurten. Häll på pulvret till carma koppens champinjonsoppa. En hel del peppar (ca 1 msk). Blir jättesmarrigt!

1 kommentar:

Frida sa...

Låter smarrigt!