torsdag, augusti 10, 2006

När ska det börja löna sig att vara företagsam?

Skulle ta en tupplur hade jag tänkt nu när A sover, han har varit vaken en gång i timmen i natt, men så läste jag Barometern och blev så arg att jag inte kunde koppla av, anledningen denna artikeln. Så nu har jag skrivit ett pressmeddelande om det hela:

När ska det börja löna sig att vara företagsam?

- Det ska inte löna sig att vara företagsam. Det är den bilden s-regeringen vill förmedla till unga, ambitiösa nyföretagare. Frustrerande, säger Karina Helmersson, Nybro, riksdagskandidat (c).

I dagens Barometern kan man på Nybrosidan läsa om Sofi Sjöström som ville starta eget, men ingen hjälp fick av arbetsförmedlingen i Nybro. Starta eget kurs får man gå först om man varit arbetslös i sex månader var beskedet. Reglerna säger att man ska vara arbetslös för att gå arbetsförmedlingens utbildning och man ska även först prövas mot den lokala arbetsmarknaden.

- Vad är det här för stelbenta regler?!! Finns det människor som vill vara med och bidra till välfärden istället för att gå på a-kassa ska det uppmuntras istället för motarbetas, säger Karina Helmersson. Förtagande som sysselsättning ska vara lika naturligt som anställning. Att i första hand behöva söka vanliga jobb när man har en förtagsidé uppmuntrar inte direkt folk till att våga ta initiativ och starta eget.

Centerpartiet vill se ett företagsamt Sverige med många småföretagare, god tillgång på riskkapital och låga administrativa kostnader. Det blir möjligt med en liten byråkrati och med serviceinriktade myndigheter. Sverige ska vara ett land där var och en tar ansvar för sitt eget liv och där statens roll består i att göra detta möjligt.

- Ska det börja löna sig att vara företagsam behövs det ett regimskifte med en borgerlig regering. Sofi och alla andra som kämpar på i motvind i socialdemokraternas Sverige tycker jag är beundransvärda, avslutar Karina Helmersson.

3 kommentarer:

fridakarolina sa...

Bra att du reagerade på detta och genast skrev ett pressmeddelande! Det är verkligen så otroligt irriterande att arbetsförmedlingen motarbetar unga företagare när deras uppgift borde vara att stötta och finnas till hands. AF borde vara glada när någon faktiskt vill ha ett jobb!

Frida sa...

Det finns mycket man kan säga om AF... instämmer med Karolina, bra att du reagerade!

Emma sa...

Tänkte precis som du, Karina, när jag läste artikeln!!! Vansinnigt! Gå o dra på AF i 6 månader innan man får chansen. Bra pressmeddelande!